20 september 2009 – Toertocht Mergelheuvelland in Limburg

Zondag morgen 20 september, tijd 06.50 uur staan we voor bij fietswinkel Bas v Boxel voor vertrek naar toertocht Limburg. De Mergelheuvelland route. (Wel leuk dat je kunt kiezen; toertocht 3 punten of gewone ronde 1 punt). Terwijl alle renners die voor de 3 punter gaan aankomen bij Bas kunnen we stipt om 07.08 uur vertrekken, met 17 personen (inclusief een paar niet van Boxel rijders) in de auto’s naar Limbeek. Fietsen uitladen, inschrijven. Voor sommige dan, want Mark van Zanten had dat voor de meeste al gedaan. Dan op de fiets, met een mooie ochtendzon en een “rustig” tempo van start. Na eerst een beetje rustig stijgen en dalen krijgen we als we uit de grot van de Cauberg komen de Cauberg zelf. Waar we de eerste ratelingen van de derieurs al horen.

Een paar heuvels verder, De Keutenberg, deze is altijd lastig ivm 17% op steilste stuk, niet iedereen overleeft dit, want Peter Maas kwam ten val, waarbij zijn zadel afbrak. Bovenop bij de eerste pauze hebben ze dit zadel professories gemaakt met wat trekbandjes. Omdat de snelheden en het klimvermogen van de groep nogal verschilde hebben we daar besloten om in 2 groepen verder te gaan. Het was wel mooi de afdalingen af te gaan in 1 lint als in een wedstrijd met snelheden van boven de 70 km/u. Net na de pauze een harde knal ! Band geklapt van Bart Vromans. Iedereen dacht ook de buitenband maar gelukkig alleen binnenbandje kapot. Even een ander gelegd en weer door. Ondanks dat kwam het eerste groepje toch aan met een gemiddelde snelheid van 27,8 km/u op 120 km met pukkels. Deze groep bestond uit Witte Tonny, Vinny, Erik Hoevenaars. Bart Vromans en ik kwamen net iets later omdat op de voorlaatste klim de ketting van Bart Vromans brak. Gelukkig had ik een reparatiesetje bij en een hulpgevende vreemde een schakelstukje. Terwijl we die aan het maken waren kwam Bas v Boxel voorbij die het zwaar had de laatste kilometers. Ook chapeau voor Raymond en Jeroen van Veen die 20 minuten later aankwamen zonder ooit al teveel bergen te hebben gezien. Naderhand nog een lekker pintje gedronken en weer tevreden naar huis.

Groetjes,

Bartje

Geef een reactie

Sluit Menu