15 november 2009 – Veldtoertocht 2009

Vaak hoor je het gezegde “we kunnen alles regelen behalve het weer “.
En dat ging met onze veldrit ook weer op.
Tijdens het uitzetten op zaterdagmiddag waren de omstandigheden prima. Er werden dan ook nergens te weinig pijlen gezet, het parcours lag er prima bij en zelfs de tractorsporen over het maïsveld waren prima berijdbaar. En ondanks het feit dat er in het Mastbos al weer pijlen weg waren of omgedraaid zag iedereen het voor zondag optimistisch in en wordt er al voorzichtig voorspeld dat de 1400 deelnemers wel overtroffen zouden worden.
Ook zondagmorgen, toen de eerste van de organisatie al om kwart over zeven bij het Knooppunt stonden bleef de moed erin. Het was wel zwaarbewolkt, maar het was droog.
De inschrijftafel werd door de dames bezet, bij de start stond Bart met zijn teller klaar en dus kom het spel beginnen.
En dat begon ook. Om tien voor acht vielen de eerste druppels. Niet koud maar wel genoeg om er doornat van te worden en om 2 voor acht konden de eerste ( ze stonden weer te popelen) op het mooie toen nog droog parcours van start gaan.
Maar ondanks de gestage motregen bleef het druk aan de inschrijftafel met topdrukte tussen half negen en half tien. Op dat moment waren er al meer dan 1200 fietsers geteld op het statpunt.
Hier zouden er nog ca 150 volgen: het totaal aantal deelnemers kwam volgens de inschrijftafel op 1350 en volgend de teller bij de start op 1389 kwam.
Laten we het aantal van 1350 maar als officieel gebruiken. Dit is slecht een 50 minder dan vorig jaar bij wel mooi weer. Ook dit jaar weer een prima resultaat.

Ondanks het natte weer bleef het parcours goed berijdbaar. Wel werd het hier en daar wat glibberig, was er op het slechte stuk in de Hondsdonk, zeker nadat er een colonne jeeps was gepasseerd bijna geen doorkomen meer aan en moest na 11 uur op het maïsveld 80 % van de fiets af.
Maar ook dit zware stuk werd door de meeste als geinig ervaren.

Maar het zat er nog niet op: chapeau voor de posters en de ravitaillering, maar echt pet af voor de pijl-ophaal-dienst . Het was nu gestopt met zachtjes regenen en deze groep mensen zijn met alle pijlen en een kletsnat en modderig pak in Galder aangekomen. En toen begon de zon te schijnen, ook in het Knooppunt.

Dit is toch een geweldige dag voor de organisatie en beide fietsclubs. Wel jammer dat het bij het Knooppunt na de rit minder druk was: de meeste fietsers wilde met het natte pak direct naar huis naar een warme douche en gelijk hebben ze.

Nogmaals alle helpers bedankt.

Bijgaand nog een kort fotoalbum (van Guus, Karl en Louis) met wat commentaar.

[nggallery id=3]

De fotobijdrage van Sporting Oekel: Fotoalbum Sporting Oekel.

En een aantal links op het web.
http://www.mountainbike.nl/forum/viewtopic.php?f=5&p=1036993

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=vflxxtaenqdhkdnq
http://carbonfire.web-log.nl/carbonfire

Geef een reactie

Sluit Menu